Wiki FAQ Veelgestelde vragen # Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met de lekkerste bekende hits+mash-ups. Ook live met de leukste bekende artiesten!  Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feest 

#wiki FAQ veel gestelde vragen
Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina!


Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feest
 

Steekwoorden

algemeen
apparatuur
bezetting
decibelinfo
eerder klaarstaan
eten en drinken
kleedkamer
laden en lossen
locatie checklist
opbouwen
openingsnummer
opties
pauze / CD / DJ
plaatsing mengtafels
podium
prijzen
sets
sjoemelen met Wiki?
stroom
soundcheck
techniek aanwezig
tijden
vervoer
verzoeknummers
alle voorwaarden
ziekte


 

#wiki FAQ veel gestelde vragen
Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina!

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestBoston Tea Party  algemene info

Boston Tea Party speelt een lekkere live hitmix van de bekende dans en feest classic, maar ook enkele van de leukste Nederlandstalige dans,- spring-, en mee-zingers!
Boston Tea Party speelt 1, 2 of 3 sets in max. 4 uur (5 uur voor de techniek, exclusief bouwen en breken) en in beginsel tot 01h00. Daarna geldt een meerprijs.
De uitkoopsom is incl. licht en geluid tot 800 personen indoor, inclusief reiskosten in Nederland (eilanden tegen meerprijs; bij locatie in het Noorden van Nederland zijn extra uren zonder het inzetten van extra crew soms niet mogelijk, ivm Arbo) en uitgaande van een goede laad en lossituatie op de begane grond. Bij een afwijking kan er een meerprijs gelden.
www.Boston Tea Party.nl //Biografie  //Repertoire  //VeelGesteldeVragen  //Prijslijst

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestHoeveel sets speelt Boston Tea Party?

We spelen 1, 2 of 3 sets. Wat het beste uitkomt voor het feest van de avond. Meer sets betekent niet altijd het beste voor de avond. Vooral indien er veel entertainment is gepland is het belangrijk om ook momenten van rust in te bouwen.
Verder leert de ervaring dat het goed is de feestavond niet te rekken. Liever een We want more dan dat de gasten weer richting oppas gaan omdat ze de volgende dag afspraken hebben.
Een set kan maximaal 60 minuten duren. Bij 3 sets is 3x45 minuten gebruikelijk.
De Band is een echte feestband en wil zich ook als zodanig steeds profileren. Dat betekent dat we nooit meer dar 3 sets spelen (ook niet tegen een meerprijs). Ook moet je ons als energieke feestband ook niet tijdens het eten plannen. We willen namelijk echt dansen, feesten en springen. En dat past niet tijdens al dan niet uitgeserveerd eten. Als je als gast moet kiezen tussen eten en dansen, dan wint toch altijd het eten. En is een feestset van de band dus echt zonde, en zonde van de profilering van de band. We adviseren de tijd tijdens het eten te vullen met onze pauze-DJ-CDs of onze echte DJ die kan namelijk perfect inspelen op de wensen uit de zaal.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestWat vragen jullie? De prijs dus

De prijs voor een show van De Band is een all-in prijs. Dus inclusief licht, geluid tot 800 man indoor (of 400 man tent of outdoor),  tot 01h00 (daarna geldt een meerprijs) en inclusief reiskosten waar dan ook in Nederland (eilanden uitgezonderd).
Voor locaties in de binnensteden waar je de vrachtwagen of de auto's van de bandleden niet kosteloos kan parkeren, zullen parkeerkosten bijgeteld kunnen worden. Bij lastig begaanbare locaties (bv igv een lift of grote afstand tot het podium) kan extra personeel moeten worden ingezet.
Alle info over prijzen kan je vinden op /prijslijst. Na login kan je de prijzen zien, anders zie je alleen de mogelijkheden. Een login kan hier aanvragen: /info.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestHoe groot of klein mag of kan het podium zijn?

We vragen als band om een show goed te kunnen doen: een goede laad- en los mogelijkheid, podium, stroom en kleedkamer. We nemen dus zelf geen podium mee. We zouden evt. wel kunnen helpen met het regelen van een podium.
Om lekker te kunnen spelen, dansen, springen en feesten vragen we een podium van 5x8 meter. Voor een show van De Band met Artiesten vragen we een podium van minimaal 10x6 meter.
Voor een bruiloft is een podium mogelijk van 6x4 meter. Hoewel we bij een bruiloft geen echte eis voor een podium stellen. Maar weet wel dat je de dynamische presentatie van de band veel meer uitbuit als je de zangeressen wel kan zien. Onze zangeressen zijn niet allemaal 1m80, dus als er een lange slungel voor de band danst, dan zie je de zang al niet meer... :-).
We vragen rondom het podium (dus naast links en rechts ook achter het podium!) 1 tot 1,5 meter vrij te houden voor de plaatsing van de licht, geluid en monitorsetup.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestHoeveel stroom heeft de band nodig?

Voor een standaard set is nodig: één 63A krachtaansluiting of twee van 32A. Voor een bruiloftset-up is nodig een 32A krachtaansluiting of evt. één 16A minimaal afgezekerd op 25A. Onze versterkers hebben namelijk op moment van inschakelen heel even een piek van 25A, die daarna weer terug zakt naar 16A.
De band heeft altijd krachtstroomaansluitingen nodig. Gewone 220 volt huisaansluitingen is niet voldoende.
Meer info, vereisten en info voor grote of aangepaste sets of aggregaten vind je op /stroom

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestHoe werkt het met opties?

Het is mogelijk een optie te plaatsen voor een bepaalde datum. Een optie blijft 14 dagen staan en kan daarna verlengd worden met (steeds) maximaal 7 dagen.
Indien een andere klant in de tussentijd ook een optie heeft geplaatst kan de optie alleen verlengd worden als 2e (of latere optie). Natuurlijk kan je dan ook meteen beslissen te boeken.
Let op! Een optie komt altijd automatisch te vervallen. Het is dus belangrijk om na het verstrijken van de optietermijn steeds zelf contact op te nemen.
Bij hele drukke dagen waar meer dan 3 opties staan kunnen behouden we ons de mogelijkheid om een aanvraag als 2e optie aan te nemen. Degene die dan zeker weet de band te willen boeken kan dan meteen het optreden vastleggen.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestKan ik verzoeknummers doorgeven?

Het is mogelijk om een lijst te maken van nummers die je graag wilt horen (en ook van nummers die je niet perse hoeft te horen ;-).
We zullen dan met het samenstellen van de sets rekening houden met de doorgegevens voorkeuren. Weet wel dat we vrijwel alle nummers van het repertoire in een mix-(medley)-vorm spelen. Dat betekent dat als er -zeg- 5 nummers in de mix zitten en je alle nummers leuk vindt behalve het nummer in het midden van de mix, we deze er muzikaaltechnisch niet uit kunnen wippen. We kunnen wel een mix verruilen voor een andere indien je meerdere nummers uit de mix niet hoeft te horen.
Een overzicht van het repertoire vind je op: www.Boston Tea Party/repertoire. Kruis aan van je leuk vindt en streep door wat niet en fax of meel het ons.
De band kan op verzoek ook nummers spelen die niet in het standaard repertoire zitten. Voor het instuderen en het uitschrijven van de nummers zullen we meerkosten moeten berekenen.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestKan de band een openingsnummer spelen?

De band kan nummers die in het standaardrepertoire zitten als openingsnummer spelen. Voor nummers die niet in het repertoire zitten is dat op verzoek mogelijk. Zie hiervoor Verzoeknummers.
Het werkt trouwens heel goed als een openingsnummer waar de kant (of bruidspaar) een band mee heeft vanaf CD gedraaid wordt. En de band vervolgens direct naadloos het feest overneemt en verder neerzet.
Als advies voor het uitkiezen van het openingsnummer willen we meegeven dat een openingsnummer zoals feestelijk moet zijn, als uitnodigend, geschikt om op te stijldansen en ook om 'gewoon' op te dansen (dus voor ieder geschikt). Niet saai, maar vooral niet te heftig/overweldigend, zodat iedereen verschrikt van de herrie en blijft staan. Dan bereik je juist niet wat je had beoogd: een feestelijk begin waar iedereen aan meedoet.
Wij menen trouwens de ideale openings-mix te hebben... ;-)

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestTot hoe laat speelt de band (tijden)

De Band speelt 1, 2 of 3 sets (zie ook sets) in een tijdsbestek van 4 uur.
Het is vrij gebruikelijk en de ervaring leert dat het goed werkt om de band ergens tussen 21h00 en 00h30 te laten spelen. En een tenminste klein uur aan te houden tussen het moment van binnenkomst van de gasten en aanvang van de band om voor de gasten even bij te praten. En ook om na de show even een uitloop/afterparty te hebben middels CD of DJ alvorens het feest eindigt en de bar dicht gaat.
Handige bijkomstigheid is dat indien de band vanaf 2100 speelt er geen maaltijden voor de band nodig zijn (wel altijd voor de technici, zie eten en drinken).
Indien de eindtijd van de show na 01h00 is moet je rekening houden met een nachtgage voor technici en bandleden (zie prijslijst).

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestHoelang heeft de band nodig om op te bouwen?

Voor opbouw vragen we voor onze technici een ongestoorde opbouwtijd van 3 uur. Dus 3 uur voordat de de gasten in de zaal komen zal onze technici ploeg - ongestoord door andere leveranciers - moeten kunnen, lossen, bouwen, en herrie maken met soundchecken.
Indien er niet 3 uur volledige vrijheid is om te bouwen en geluid te maken zijn er wellicht oplossingen door eerder of gefaseerd te bouwen. Neem dan altijd voor het vastleggen van de band contact op, dan tasten we de mogelijkheden af.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestKunnen jullie eerder klaarstaan?

Ja. Standaard is het mogelijk om 5 uur voor het einde van het feest opbouwklaar te zijn. De technische ploeg begint dan 3 uur hiervoor met bouwen. Indien je de tijd voor het afbouwen en de heen terugreis in een vrachtwagen daarbij telt, kom je voor de techniek uit op een erg ruime werkdag van zo'n 12-14 uur.
Indien de techniek eerder klaar zal moeten zijn dan de standaardtijd van 5 uur, zullen we je de wachturen moeten doorberekenen. In uitzonderlijke gevallen van lange wachttijd zal het vanwege Arboregels wellicht nodig moeten zijn om een aparte bouw- en breekploeg in te zetten.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestMoeten jullie een soundcheck doen?

Ja en nee. Onze technici komen 3 uur voordat de gasten in de zaal komen om op te bouwen en te soundchecken (zie opbouwen). Bandleden komen ruim een uur voor de show op locatie en hoeven dan niet meer te soundchecken. Wel zal de drummer heel even het podium op glippen om zijn bekkens te plaatsen en de kruk goed te zetten.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestWillen jullie ook eten en drinken, hoe laat en wat?

We vragen voor onze technici altijd een warme maaltijd (4 personen, waarvan 1 vega). Dat is omdat zij veelal vanaf het middaguur tot de vroege ochtend in de weer zijn. Indien er vroeg in de middag al gebouwd gaat worden vragen we voor hen ook een lunch.
Indien de show van de band vanaf 21h00 start, zijn er voor de bandleden geen maaltijden nodig. Als we voor 21h00 aanvangen, vragen we ook voor de bandleden een goede voedzame maaltijd.
We vragen een goede voedzame warme maaltijd (svp geen soep met brood, saté, friet, lasagne; voorkeur voor stamppot; graag in elk geval groente).
Het tijdstip van beschikbaarheid van de maaltijden graag 75 minuten voor aanvang van de show (of in overleg).
Drinken voor de band en techniek graag beschikbaar vanaf het moment van aankomst van onze technici tot het moment dat de band en techniek weer vertrekt. Over het algemeen is het handig om 4 flessen spa bauw bij het podium te plaatsen en een kratje gemengd (blauw, rood en cola) in de kleedkamer.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestWat doen jullie als er iemand ziek is?

Een sniffende neus, griepje of hoofdpijntje is natuurlijk nooit reden om niet op te treden. Ooit gehoord van musical healing?...
In alle jaren is het in elk geval nog nooit voorgekomen dat we een optreden hebben moeten afzeggen vanwege welke reden dan ook. Mocht het zo zijn dat er een bandlid echt niet kan optreden, dan zijn er altijd een medebandleden of top-profi invallers die graag ipv de zieke met ons mee feesten.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestPauzemuziek, DJ, CD

De pauzemuziek wordt standaard verzorgd met speciaal daarvoor door een DJ samengestelde feest-CDs met aan elkaar gemixte hits die zonder pauzes - als 1 grote remix - van het ene nummer in het andere doorlopen. Daarmee kan het feest in de pauze gewoon doorgaan!
Voor inloop, diner of uitloop zijn er weer andere speciaal samengestelde CDs beschikbaar.
Een live DJ in combinatie met De band is natuurlijk helemaal ideaal! Een DJ kan namelijk perfect inspelen op het publiek. De Band samen met een professionele DJ is daarmee een absolute garantie voor een continu feestende menigte!

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestWaar moet een locatie aan voldoen? Checklist locaties

- Is de locatie zonder obstakels goed toegankelijk? Denk aan trappen, treden, liften, vergunningen, paaltjes, klinkers/kinderkopjes, bruggen, poorten (onze techniek komt met een heuse vrachtwagen!), onverharde weg, zand, gras, binnenstad en meer. (laden en lossen)
Voor liften en een grote afstand tot het podium is het mogelijk dat we extra technisch personeel moeten inzetten.
- Is de stroomvoorziening voldoende? (stroom)
- Gelden er decibelrestricties? (decibel)
- Is er plek voor de vrachtwagen van de techniek en auto´s voor de bandleden om te parkeren?
- Is er voldoende tijd voor de techniek om op te bouwen? (opbouwen)
- Is het podium voldoende groot? (podium)
- Heb je rekening gehouden met het plaatsen van de apparatuur op het podium en in de zaal? (apparatuur)
- Is er gedacht aan eten voor de technici? En bij vroege shows van voor 21h00 ook voor de band? (eten en drinken)
- Is er een kleedkamer voor de techniek en bandleden (13 totaal)? (kleedkamer)

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestKunnen jullie spelen met een decibelrestrictie?

De Band is een band die helemaal niet hard hoeft te spelen om te klinken of over te komen. Vanzelfsprekend heb je veel meer feest als de band goed overkomt en dus kan 'knallen' dan als de band als een transistorradiootje 'aan staat'.
Een feestband kan prima spelen met een ondergrens van 95 dB(A) met pieken naar 105 dB(A). Iets ruime decibelvereisten speelt en feest iets beter.
Meer info over decibellen vind je hier op /decibel.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestHoe vervoeren jullie je apparatuur?

Schrik niet als de vrachtwagen met spullen bij de locatie aankomt. De vrachtwagen is 9 meter lang (2m50 breed en 3m40 hoog) en zit vol met spullen.
Deze vrachtwagen zal geheel gelost moeten worden naar de zaal (voor het podium). Op zo'n moment kan de locatie even schrikken. Maar weet dat als de techniek 2 uur verder is met bouwen, alles netjes opgesteld staat op en rond het podium en de kisten ook netjes zijn weggewerkt achter de backdrop achter de band.
Omdat we de apparatuur vervoerd wordt in een vrachtwagen moet je rekening houden met een goede toegang tot de locatie. De toegangsroute (denk aan: grachten paden, gras, poorten, bruggen, paatjes in de weg, tijden van laden en lossen in binnensteden, vergunningen) moet geschikt en voldoende veilig zijn voor de vrachtwagen om te rijden.
Een effen route en een afstand van 15 meter vanaf de vrachtwagen tot aan het podium is goed te doen voor de technici. Indien de omstandigheden anders zijn moeten we even overleggen. Heel wellicht zullen we voor de snelheid van opbouw en Arbo-technische regels een extra technicus inzetten.
Overleg svp even bij twijfel.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestWaar zetten jullie wat aan apparatuur in de zaal?

Op het podium plaatsen we de backline (drumstel, toetsen en gitaarversterkers).
Achter of - indien er geen ruimte achter het podium kan zijn (zie podium) - achterop het podium plaatsen we de lichtset (voor een specificatie zie /licht).
Tegen 1 van de zijkanten van het podium zullen we versterkers en onze monitorman positioneren.
Links en rechts van het podium is het gebruikelijk om de geluidsinstallatie (PA) te plaatsen.
Hou ook rekening met ruimte in de zaal voor de zaal- en lichtmixer. Plaatsing van de zaalmengtafel moet binnen de geluidsstraal van ten minste 1 van de zaalspeakers (PA) zijn en op een afstand van ca 10 tot 15 meter van het podium (voor buiten geldt 15 tot 30 meter), gelijkvloers aan de vloer van de zaal (geen verhoging, geen balkon) en niet onder een balkon (of andere verlaging). Vanwege de eisen die we aan de kwaliteit va het geluid stellen kan een andere plek helaas geen optie zijn. Overleg svp als je twijfelt.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestHebben jullie (echt) een kleedkamer nodig?

Een kleedkamer is (echt wel) nodig. Weet dat iedereen (alle totaal 13 technici en bandleden) in elk geval een koffer meeneemt met podiumkleding en de muzikanten ook nog eens hun handinstrument (gitaren en blaasinstrumenten).
De mannen kleden zich 1 keer om voordat ze het podium omgaan. De meiden kleden zich voor iedere set om. De kleedkamer dient dus vanaf begin tot einde avond beschikbaar te zijn.
De kleedkamer is ook bedoeld om even uit de herrie te zijn en je oren rust te gunnen (lees meer over dBs en blootstellingsduur op /decibel).
De kleedkamer moet voldoende groot zijn voor 13 personen en in een andere ruimte te zijn dan de feestzaal. Verder bij voorkeur op een korte afstand van het podium (zodat we snel weer op het podium kunnen staan), met of in de buurt van toilet, spiegel en stromend water en zo mogelijk afsluitbaar

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestSpelen jullie ook in een kleine / andere bezetting?

De Boston Tea Party is een feestband die bestaat uit een 4 man sterke pompende ritmesectie (drums, bas, gitaar, toetsen), een spetterende blazerssectie van 3 (trombone, saxofoon, trompet) en wonderschone zangstemmen van de 3 zangeressen.
De Boston Tea Party is zo leuk omdat er met 10 man altijd wat leuks valt te beleven. We spelen daarom nooit met een minder op het podium.
Met een finaleshow van Boston Tea Party & Friends (live met bekende binnen en buitenlandse artiesten) of met Boston Tea Party Big Band Style spelen we wel met nog meer op het podium.

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestTechniek (licht en/of geluid) aanwezig?

De techniek van de De Band wordt altijd verzorgd door haar eigen technici. We zullen altijd werken met een eigen backline (soms kan er worden gecombineerd met een andere band), en te allen tijde gebruik maken van een eigen volledige monitorsetup. De technici vervoeren de backline en monitoren in een vrachtwagen, bouwen alles op, soundchecken de set en zullen altijd het zaalgeluid, monitorgeluid en zaallicht voor de band mixen.
Verder hebben we een bulkdeal afgesloten met ons licht en geluidsbedrijf voor alle shows, groot en klein.
Dat betekent dus ook eigenlijk dat we niet echt financiële ruimte hebben om een korting te geven indien er een eind geluids- en/of lichtset aanwezig is. Veelal zal het dan ook voordeliger zijn indien wij evt. extra's verzorgen.
Belangrijkste reden is dus eigenlijk dat we altijd met eigen personeel werken die de techniek bedienen. En de kosten voor onze techniek eigenlijk alleen bestaan uit personeel en transport... ;-(

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestAlle voorwaarden

Al hetgeen je zou moeten willen weten over Boston Tea Party kan vinden op www.Boston Tea Party/wiki. Wil je nu ook al de contractsbijlage en de algemene kleine lettertjes voorwaarden lezen. Dan kan dat natuurlijk hier: /bijlage en hier /algemenevoorwaarden. Als je dan nog vragen hebt, schroom dan niet te bellen of te mailen.

 

 

 

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feestSjoemelen met Wiki?

 

Wiki FAQ Veelgestelde vragen BostonTeaParty.NL Alles wat je wilt en moet weten op 1 pagina Feestband met garantie voor je volledig geslaagde feest

 

 

 

Google bostonteaparty.nl