Ellen ten Damme # Veelzijdige excentrieke persoon Feestband met de lekkerste bekende hits+mash-ups. Ook live met de leukste bekende artiesten!  Ellen ten Damme BostonTeaParty.NL Veelzijdige excentrieke persoon Feestband met de beste en lekkerste oude en nieuwe Dance en Feest Classics, de garantie voor je volledig geslaagde feest! 

Ellen ten Damme
Veelzijdige excentrieke persoon


check de video

Componist, zangeres en actrice; Ellen van Damme is de veelzijdigheid zelve. Haar excentrieke imago maakt haar tot een opvallende persoonlijkheid.

De laatste jaren werkt Ellen vooral in het buitenland, ze verscheen in films als Hometown (Ray Lein, 1995), Das Paar des Jahres (Olaf Kreinsen, 1997) en Die Musterknaben (Ralf Huettner, 1996).

Daarnaast componeert en zingt Ellen ten Damme voor films, solo en in de band Soviet Sex. Ze heeft diverse CD's uitgebracht waaronder de soundtrack 'Caspar, the friendly ghost' (1997) en 'Kill your Darlings' (1994) waarvoor ze een Edison Nominatie ontving. Ellen heeft verder een column geschreven in de Volkskrant onder de titel 'Waar is Ellen ten Damme?'

Bij het grote publiek werd Ellen bekend door haar uitdagende rol in de 'feelgood'-movie 'Volle Maan'. Ze scoorde ook een hit met een nummer voor die soundtrack, genaamd 'Vegas'.

Op 7 oktober 1967 werd Ellen geboren in Warnsveld. Na een studie Nederlands greep ze in 1988 naast de hoofdrol van de film 'Honneponnetje'. Als 'troostprijs' mocht zij de soundtrack van de film, 'Trust in a feeling' zingen.Voor haar filmdebuut in 1991 in 'de Tranen van Maria Machita' kreeg Ellen een Gouden Kalf. De actrice speelde verder in 'The Best Thing in Life' (1992), De Kleine Blonde Dood (1992), Wildgroei (1994), All Stars (1997), Het Pleidooi (AVRO 1992-1994) en Jiskefet (VPRO 1996).

 

Ellen ten Damme Video

 

Google bostonteaparty.nl